diumenge, 18 de març del 2012

COVA del BIOT del PERAIRE



L'entrada de la excursió d'este diumenge encara serà més breu de l'acostumat per 3 raons:

Perquè vai just de temps, perquè la sortida no té cap secret i perquè lo company Joan farà un reportatge exhaustiu aquí: http://joanmupi.blogspot.com.es/2012/03/masos-de-milla-puig-de-milla-milla-pla.html

A les 6h15 sortim 6 en una frogoneta camí de terres lleidatanes. Aparquem a Sant Romà dels Masos de Millà i creuem lo poble cara a ponent, per enfilar.nos dalt del Pla de les Bruixes. Esmorzem a redòs d'un corral i ja al pla (que de misteriós, esotèric o quelcom no té res) anem a fer cim al Puig de Millà. L'ascensió no tindria res si no fos per uns afloraments calcaris blancs que surten al pas, i te fan revoltar a esquerra o dreta i quan no saltar. Fer el cim del Puig de Millà no tindria cap mena d'interés si no anessiu a guaitar al caire del cingle per veure el muntanyam que envolta el braç esquerre de l'embassament de Canelles. Naltros no hi podem guaitar gaire, ja que hi han els caçadors, i no és qüestió d'emprenyar un tio carregat amb una escopeta i potser "carregat" de l'esmorçar. Fa un dia bo, amb un airet fresquet. L'atmosfera és nítida i disfrutem de les vistes.
Tornem, ara en direcció del poble de Millà, per camí excelentment fitat. Pel camí parem a visitar la Cova del Biot del Peraire. Una sala prou vistosa amb tot de calcita, calcita xafada per vendre en mercadets. És una parada obligatòria, si paseu per aquí. Visitada la sorpresa del dia, baixem per un bonic camí de bast a Millà, i ja d'aquí per pista a Sant Llobí, on dinem. Encabat de dinar amb vent fresquet més pista per tornar a pujar al Pla de les Bruixes i baixar el més dret possible al cotxe.

Excursió per col.leccionistes que si no fos per la companyia hauria estat un pal.