dijous, 12 d’abril del 2012

PRATS de FINESTRES






I dilluns de mona vam nar a vore el Pas de Finestres per sota, des de El Vilar. La pujada està bé, tot i que una mica bruts, els revolts del camí se veuen prou bé. Anem fitant. Fins que després d'un petit pedregal trobem branques de pi que tapen lo camí. El terreny és tot esbotzat. Creiem que és un petit tornado o una esllavissada, però quan amb penes i treballs sortim als Prats de Finestres, una pista nova de trinca ens treu de dubtes. Treballs forestals!!! Brossa vegetal per arreu. Branques i més branques mig enterrades pel fang de la construcció de la pista. Nous aixaragalls i pedregals produits per l'arrosegament de troncs. Dels prats ni rastre, del camí menys, i la font, s'ha salvat pels pèls. Encara queda un bassi i d'un brocal hi surt un rajolí.









Del camí que continua no en queda res fins poc abans de la canal. M'hi vai arribar al dret tot saltant branques i rocs, un desastre...

El límit de l'espai protegit és a 1400m d'alçada, i los treballs crec que hi entren dins l'espai protegit de la Serra de Boumort, és legal deixar el bosc brut de mala manera? Puc arribar a entendre que els que fan els treballs no sabessin res del camí, o que els importés una merda tallar.lo. Però el que no entenc és que se pugui deixar el bosc en eixes condicions, és lamentable. No hi ha cap normativa a complir???

Deixe-m'ho aquí que me torno a posar de mala llet...